Strå med bær på er fantastiske. Men dette strået ble så ekkelt at jeg må dele det med dere. Er dere klare? 

I gårsdagens kikhostevaksinesmykkeblogginnlegg nevnte jeg at kikhostebakterier har samme fasong som tranpiller.

Kikhostebakteriesmykke og to typer tranpiller. En multivitamin og en med ren tran og anti-oppstøt-garanti.

Dermed var det ingen vei tilbake. Dette måtte prøves. Tran på tråd (noe jeg har vurdert mange ganger tidligere) rundt halsen ville kanskje lukte litt for mye, så jeg tenkte tran på strå ville være et fullgodt alternativ.

Finn et strå,

og træ dom på, synger Prøysen. Han hadde tydeligvis ikke prøvd å træ på tranpiller. De har et skikkelig tykt gelatin-lag på utsiden som det er umulig å få klemt et strå gjennom. Til og med med en dartpil viste det seg å være vanskelig å lage hull i dem.

Da jeg omsider lykkes, tøt det ut gusjegul multivitamingugge. Æsj!

Men skal man træ dom på, må man ha hull i begge ender. Ny runde med dartpil, og plutselig tøt multivitaminene ut gjennom det første hullet, omtrent som når man klipper en brunsnegl i to. Æsj-æsj-æsj!

Hei hvor det går! (æsj!) hullet var for lite, strået knakk og måtte klippes av (jeg brukte sneglesaksen, æsj!),

og da det endelig lykkes å få strået gjennom pillen, ble det ekstra klin  å få den over leddet på strået (æsj!).

Omsider: Tranpille nummer to, blank, og med anti-oppstøtsgaranti. (Jeg mistenker at garantien bare gjelder hvis du svelger dem, ikke hvis du trær dem på strå.)

Samme spetakkelet, men i stedet for gusjegul gugge tøt det ut blank tran samtidig som det dannet seg bobler inne i tranpillen.

Ferdig strå med tranpiller på, og nødvendig utstyr for å få det til:

Ganske klinete, ganske tidkrevende, veldig ubrukelig, og veldig ekkelt. Men nå slipper dere å bruke mer energi på å vurdere tran på tråd selv.

Konklusjonen: Svelg pillene, og lag heklevarianten hvis du vil smykke deg. Da blir du like fin på innsiden som på utsiden. 🙂