Noen ganger er det deilig at ting går litt fort, og at man slipper å tenke altfor mye. Her er et raskt strikkeprosjekt, inspirert av enda raskere karbohydrater. (Spis gjerne sjokolade mens du strikker, for maksimal energi og fart.)

DSC_0808

Aftenpostens påskestatistikkreportasje fra 2015 forteller at i 2014 da påska var i april, ble det i løpet av den måneden solgt nesten 14 millioner  (fjorten millioner) Kvikk Lunsj (ja, det er faktisk sånn det skrives) i dagligvare, kiosk og bensinstasjoner.

Jeg har tatt utgangspunkt i Aftenpostens grafKvikklunsjdiagram, og uttrykt den i Kvikk-Lunsj-enheter. Dersom januarsalget av Kvikk Lunsj tilsvarer en hel Kvikk Lunsj, kan vi sammenligne salget de andre månedene med salget i januar, og runde av til nærmeste hele Kvikk Lunsj:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
1 2 3 9 1 1 1 1 1 1 2 1

Det totale salget i 2014 tilsvarer da 24 Kvikk-Lunsj-enheter, og 9 av dem ble solgt i april. Aftenpostens graf er mer nøyaktig enn min, men statistikk på bryggekanten er mer tur.

DSC_0783

Mitt skip er lastet med

DSC_0827

Tur-sjokolade på langs

DSC_0840

Tur-sjokolade på tvers

Legg merke til hvordan inntrykket av grafen endrer seg når vi endrer måten vi stabler sjokoladene. Estetisk sett liker jeg den første grafen best. Den minner meg om et lasteskip på vei inn Oslofjorden, hvilket igjen minner meg om å pendle til barnehage i byen med to små barn, og om onkelen min som jobbet 6 måneder i strekk på svære skip da jeg var liten, og som kom hjem med Seiko «gullklokke» da jeg ønsket meg klokke til skolestart da jeg var sju. Ikke særlig statistiske assosiasjoner, egentlig. Men tankene er like raske som energien i Kvikk Lunsj.

Rask oppskrift
Kjøp tre nøster ullgarn (rødt, gult og grønt) på nærmeste garnbutikk. Her er det brukt TOVE fra Sandnes (strikkefasthet 24 m per 10 cm på p 3,5), men alle garn i omtrent samme tykkelse (og som kan toves) kan brukes.

Finn begge endene på garnet (både den inni og den utenpå nøstet), og legg opp med dobbel tråd 75 m på p 5 med rødt. Strikk rettstrikk frem og tilbake (riller) til du har brukt opp nøstet. Fortsett med gult, deretter grønt, og fell av. Fest trådene. Strikk så mange du vil, men da må du først kjøpe mer garn. Vask det på vanlig vaskeprogram på 40 grader, så det tover skikkelig, og du får bort alle sjokoladesmulene du sølte mens du strikket.