Hva er Kathrines yndlingsplott? 

DSC_0855

I går var jeg på Blindern i timesvis sammen med min gode venninne Lene Linnerud som tar bilder til bloggen. Realfagsbiblioteket og vannspeilet utenfor Ifi-bygget var målet. Men Realfagsbiblioteket ble for mørkt, og vannspeilet var tomt for vann. (Og speil.) Så da brukte vi det vi fant: Statuer. Et halvåpent vindu. Brostein. Og til slutt noen sølepytter.

DSC_0897

Jeg danderte strikkeprosjekter, og Lene tok bilder. Effektive som vi var, rakk vi å ta bilde av hele to strikkeprosjekter.

DSC_0836

Til gjengjeld er dette en strikket versjon av mitt yndlingsplott/yndlingsdiagram. Jeg forteller om det (plottet, ikke skjerfet) til alle som vil høre, og enda mer til dem som ikke vil. Har du egnede data, slipper du ikke fra min klamme statistikkveilednings-favn uten et slikt plott.

DSC_0946

Manges yndlingsmatematiker Niels Henrik Abel med mitt yndlingsplott rundt halsen. #statistrikkestyling

For riktig å understreke hvor erkebloggete denne statistikk- og strikkebloggen er, utlyser jeg herved en konkurranse: Den som vet hvilket plott dette er og skriver det i kommentarfeltet, er med i trekningen om en selvlaget overraskelse i posten. Jeg trekker vinneren samtidig som jeg avslører svaret i neste bloggpost. Dere har noen dager på å finne ut av det.

Spennende!