Popcorn er best i det fri.

015

DSC_0893

Til friluftspopping trengs bål, wok, lokk, popcorn, olje og salt. Sitteunderlag og grytekluter er valgfritt. Foto: Lene M. Linnerud.

Den som eier en friluftswok og har prøvd å poppe popcorn (med eller uten lokk, grytekluter eller sitteunderlag) vet hva jeg snakker om. Popp uten lokk og spis nedbøren! Popp med lokk for mindre svinn. Uansett: Popp!

021


017

DSC_0912

Jeg har blitt fortalt at Når du hører popcorn poppe, lytter du til sentralgrenseteoremet. Det har gitt popcornpopping en ekstra dimensjon for meg, og vært et artig poeng i forelesninger. Men så er det jo ikke sant! Se for eksempel her, her eller her.

(Hvis du ikke vet hva sentralgrenseteoremet er, kan jeg berolige deg med at jeg har tenkt å strikke det senere en gang.)

Oppdatert kunnskap sier oss altså: Når du hører popcorn poppe, lytter du til en skjev fordeling.

012

Når så popcornet er fortært og lyden fra den skjeve fordelingen har blitt erstattet av lyden av unger som utforsker bekken, er det bare å lene seg tilbake og vente på stjernehimmelen.

015 (2)

To ting fyller mitt sinn med stadig større undring og ærefrykt jo oftere og jo grundigere jeg tenker over dem: stjernehimmelen over meg og den moralske lov inni meg. -Immanuel Kant

Og så kan vi ligge der på ryggen i lyngen, da, med den moralske loven inni oss, universet per i dag over oss, og se tilbake i tiden, på lyset fra stjerner som døde for millioner av år siden. God tur!