Denne uka er så herlig proppende full av strikking og statistikk, at jeg rett og slett har tenkt å oppføre meg som en ekte blogger, og skrive litt hver dag.

dsc_2547

Lav søndagsettermiddagssol. Uka begynner søndag ettermiddag.

Dag 0: Søndag ettermiddag

Det var nydelig vær i hele går, og jeg satt jeg inne i finværet hele ettermiddagen (hører du, mamma?) med smart-telefon og pc og prøvde å få folk til å telle klær. Jeg synes statistikk blir ekstra stas når jeg samler inn data selv, og det tror jeg gjelder for studentene mine også. Derfor fikk de i oppgave å telle klær og sko i klesskapet sitt, så vi har litt å regne på utover i uka. Jeg veltet det ut på sosiale medier, og inviterte like godt alle facebook-vennene mine til å telle også. Hva med deg? Blir du med? Si ja! Si ja! Telleinstruksene er nederst i dette innlegget.

Etter at jeg hadde brukt en hel ettermiddag og fått klestall fra to (2) stykker, begynte tålmodigheten å svikte, og jeg bestemte meg for å rydde i håndarbeidskroken. Det var kanskje ikke helt nødvendig:

dsc_2532

Håndarbeidskroken: Ferdige, halvferdige, påbegynte og planlagte strikkeprosjekter, garn, statistikkbøker, strikkepinner, strikkebøker, lapper og skrivebøker med statistikk-notater og halve oppskrifter ligger stablet.

, men jeg gjorde det allikevel. Det tok faktisk ikke mer enn tre og en halv time, og da så det plutselig sånn ut:

dsc_2535

Håndarbeidskroken etter rydding. Nesten som i et reality-program.

dsc_2536

Subtile forskjeller på innholdet i «halvferdige prosjekter» og «potensielle prosjekter». I den blå bagen fra Matematikksenteret ligger ferdigstrikkede statistrikkeprosjekter.

Innen kvelden var over, hadde jeg fått 19 svar på klesoppgaven. Her trenger jeg opplagt hjelp. Datainnsamlingen er ferdig nå, men du kan jo sjekke i klesskapet ditt allikevel. Kanskje får du deg en overraskelse.

Oppgaven var :
Gå hjem og tell klær og sko i klesskapet ditt. Undertøy, badetøy, sokker, stillongs og strømpebukser telles ikke. Du skal telle antall plagg eller sko-par i hver kategori:

  • Hverdagstøy (t-skjorter, singleter, skjorter, gensere, bukser, skjørt, kjoler, …)
  • Festklær
  • Treningstøy (klær du ikke bruker, med mindre du skal på trening. Du må selv avgjøre om et plagg er i kategorien treningstøy eller hverdagstøy)
  • Ytterklær (luer, votter etc telles ikke)
  • Skjerf/sjal
  • Hverdagssko
  • Pensko
  • Vintersko
  • Sportssko

Du må selv definere hvilken kategori dine egne klær og sko tilhører. Det viktigste er at du kommer frem til et tall i hver kategori.

Tusen takk for hjelpen!

kjoler

Kjoler. Mine. Alle sammen.