Stemningsrapport fra strikkefestival i København.

dsc_2750

Strikkefestivalgeneral Kristina foran Kulturhuset indre by.

Av alle jeg kjenner, er Kristina den som strikker mest. Vi to, Kjersti og Rønnaug hadde strikkeklubb på Nesodden da Kristina jobbet på Sunnaas. Men da hun flyttet tilbake til Danmark, klarte ikke vi tre som var igjen å arrangere flere strikketreff. Kristina derimot, arrangerte like godt en strikkefestival for et par tusen mennesker.

Gi den gas! var mottoet for fjorårets festival, og det gjør hun jaggu i år også, sammen med ektemannen Carsten. Denne helga var Kulturhuset indre by stedet for pinner, garn, grillmat, kofter, sjokoladesmaking, massasje, foredrag, vin og workshops.

dsc_2713

Et pedagogisk R-script for å vise utvalgsfordelingen til gjennomsnittet var alt jeg rakk å bedrive på statistikkfronten i dag formiddag, men siden det kommer til å være utgangspunkt for en sentralgrenseteoremgenser senere, synes jeg det er på sin plass å nevne det. Deretter hastet jeg av gårde, og kom akkurat tidsnok til å rekke å høre Tor snakke om sin ferske strikkebok Strikk til mannen.

strikk-til-mannen-hoy

Kjønnsfordelingen er påtakelig skjev i strikkekretser, og det er ikke bare blant strikkerne at damene er i flertall. De aller fleste oppskriftene er også for kvinner. Eller barn. Dette har Tor gjort noe med. Boka har oppskrifter på plagg for menn, derav tittelen. Hvem som helst kan selvsagt strikke disse plaggene. Her finner du gensere, luer, skjerf og votter. Boka er kjempelekker, og har også bilder av prøvelapper som viser mønsteret i alternative fargekombinasjoner. Denne boka vil jeg ha!

tor-med-fan

Nå også med danske fans.

Etter at Tor hadde fortalt om prosjektet, signert og solgt en stabel bøker, var det tid for statistrikkeforedrag. Oppmøtet var strålende, og både påskestatistikk, appelsinstatistikk, blåveisstatistikk, fødselsstatistikk, universstatistikk, samt heklede versjoner av smittetallet for sykdommer ble svært godt mottatt.

dsc03898

Strikking

dsc03897

Statistikk

dsc03909

Statistrikk

Etter dette var det befriende å stikke innom naborommet, hvor fysioterapistudenter tilbød massasje av strikkeskuldre og strikkenakke.

Fra festivalområdet:

dsc_2714

Nylaget strikkekunst

dsc_2722

«Bloggers corner». (Den eneste bloggeren var fotografen.)

dsc_2751

Mat var inkludert.

dsc_2738

dsc_2726

dsc_2746

Festivaldagen ble avsluttet med sjokoladesmaking. En hel strikkeklubb og en singel statistrikkeblogger fikk smake alt fra hvit til 100% mørk sjokolade. Stikk innom Eco Ego i Nørre Farimagsgade 82 hvis du også vil prøve.

dsc_2752

Sjokoladens historie.

dsc_2756

Smaksprøver.

dsc_2758

Ikke alle var like begeistret for de mørkeste bitene.

dsc_2759

Dommen fra deltakeren uten luktesans.

img_20160924_214318

På gjensyn i morgen!