Jeg er en av dem som ble intervjuet av Statistisk sentralbyrå i forbindelse med statistikkens dag i oktober. 

skjermdump3-2

I den korte filmen rekker jeg å fortelle litt om hva jeg har jobbet med som statistiker på Rikshospitalet, og om den strikkede publikasjonslista mi. Klippet kan du se på SSBs facebookside

I anledning den europeiske statistikkdagen den 20. oktober spurte vi et knippe kjente og ukjente personer om deres forhold til statistikk. Forsker Kathrine Frey Frøslie kombinerer like godt sine to lidenskaper statistikk og strikking. Vi er ganske sikre på at hun er den eneste som har en egen statistrikkblogg. https://www.statistrikk.no/

Slået op af Statistisk sentralbyrå – SSB i 1. november 2016

Der kan du også se flere kjente og ukjente nordmenn fortelle om sin yndlingsstatistikk. Noen av dem som har uttalt seg så langt er Are Kalvø, Erlend Elias, Erna Solberg og Jens Stoltenberg. Snakker om godt selskap!

skjermdump4

Da de ba om å få intervjue meg (hvilket selvsagt var både ærefullt, gildt og litt spennende), spurte jeg om jeg var invitert som forsker eller blogger, og de svarte (nesten ordrett) «Hehe. Du er med som *kuriosa*. Men det gjør ingenting at du er forsker også, altså. Her på SSB elsker vi bloggen din, nemlig.» (Kuriosa, faktisk. Det er jeg utrolig fornøyd med.)

Jeg ble intervjuet per mobiltelefon på stativ oppe i tårnet på Rikshospitalet, det regnet etter hvert så mye at journalisten tørket brillene mine på skjorta si (jeg hadde jo bare på meg ull-statistrikk, og det er ikke noe særlig å pusse briller med), og det hele ble gjort på to opptak.

Kos dere med fin grafikk og nyttige fakta på SSBs facebookside og hjemmeside 🙂 Og for den som lurer: De opprinnelige spørsmålene jeg fikk fra SSB var: Hva betyr statistikk for deg, og hva er din yndlingsstatistikk?

riksen

Tårnet på Riksen. Foto: NRK.