-Roger er logiker, matematiker, informatiker, forsker, oppfinner, forfatter, foreleser, formidler og foredragsholder,

står det på nettsiden hans. I går hadde han åpent seminar om kreativ programmering, og i morgen drar Roger Antonsen til prestisjeuniversitetet Berkeley for å forske i et helt år. Allikevel tok han seg tid til en kaffe med meg like før vi dro hjem i dag. Tusen takk!

Mønstre og bilder som ble presentert på gårsdagens seminar. Foto: Roger Antonsen

Eller «kaffe». Jeg drikker ikke kaffe, og Roger var for opptatt med å programmere til å rekke å drikke noe som helst. Ved hjelp av gratisprogrammet Processing tryller han frem de vidunderligste mønstre og lekre animasjoner i rekordfart, og i løpet av de 23.5 minuttene vi satt der, hadde han malen klar for et program som skal hjelpe meg å konstruere strikkeoppskrifter. Dette har vi tenkt å bruke til noe morsomt!

Imponert statistrikkeblogger og lynrask kreativ programmerer.

Mens du venter på det, kan du jo kose deg med Rogers TED-talk, Math is the hidden secret to understanding the world. God fornøyelse!