Hoho, GIF er gøy!

GIF står for Graphics Interchange Format, og er en animasjon eller filmsnutt basert på enkeltbilder.

Jeg har lagd animasjoner som viser utviklingen i epidemier med ulike smittetall, uke for uke i 9 uker. GIF-ene er basert på bilder som jeg tok underveis mens jeg heklet lappene på dette bildet:

Fra venstre mot høyre: Smittetall 0,5, 0,8, 0,9, 1, 1,1, 1,2, 1,5 og 2.

En stripe er en uke, og bredden stripen tilsvarer antallet som er syke den uka. Alle epidemiene jeg har heklet starter med 10 syke. Les mer om smittetallene her, og heklingen her.

Smittetall 0,9 (R-null = 0,9)

Smittetall 1 (R-null = 1)

Smittetall 1,1 (R-null = 1,1)

Smittetall 1,2 (R-null = 1,2)

Smittetall 1,5 (R-null = 1,5)

Smittetall 2 (R-null = 2)

Dette blogginnlegget har vært det mest langvarige enkeltinnlegg-prosjektet så langt. Det hele startet med at jeg strikket en kikhostevaksinedekningsponcho i fjor vår:

Hæ? Er det ikke opplagt for deg heller hva jeg mener? Ganske riktig: Hver gang jeg holdt foredrag måtte jeg gjennom en lengre utledning for å forklare hva en kikhostevaksinedekningsponcho var, og hvorfor. I denne forklaringen beskrev jeg med ord (ordene finner du her) det heklelappene viser, men uten heklelapper. Det holdt jeg på med helt til jeg kom på at jeg kunne hekle dem! Plutselig ble det superenkelt å forklare ponchoen. 

Lappeheklingen startet i juni i fjor. Det mest utfordrende var å huske å ta et bilde mellom hver omgang. Jeg prøvde også å hekle ferdig hver lapp der jeg satt da jeg begynte, så hver billedserie skulle få samme bakgrunn: Den røde sofaen, et av de grå bordene på Nesoddbåten, eller det slitte bordet ute på lunsjterrassen på Universitetet. Til slutt skulle 7*18+10=136 tråder festes.

Men *så* var det klart for http://gifmaker.me/
Konklusjon: Det var verdt det! Prøv selv! 

Neste episode av Kampen om livet begynner på NRK1 søndag 14. mai kl. 21:45, og heter Når kommer den neste pesten. En mer passende kveldsunderholdning til dette temaet finnes ikke. Jeg har potetgullet klart i skapet (alltid!) og er klar!