Nå har jeg så mye å blogge om at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. 

Når du ikke vet hva du skal begynne med: Begynn med blomster. Her er en bukett til deg.

Utover høsten blir det oppskrift på sommervotter, kjørestatistikk fra vestlandet, normalfordelingsskjerf i mange varianter, boksplottskjerf og klutogrammer i haug og dung, utdrag fra 3800 bilder av gnuer, løver og sebraer, tanker og undervisningsideer fra statistikkurset jeg skal undervise på Blindern, en strikket versjon av t-testen og dens ikke-parametriske halvsøster, samt stemningsrapporter fra statistrikksk deltakelse på diverse festivaler, inkludert en ugressfestival i Trondheim. Dette blir saker!

Vareopptellingen viser dessuten at alt dette fortsatt ikke er presentert på bloggen – har du sett på velstand!

Jeg har tenkt å starte nederst i bunken. Der ligger det to babytepper i vognteppestørrelse, ca 60 cm x 80 cm. Teppene viser fødselsstatistikken i Norge (hva ellers?).

Teppene prydet plakaten til forrige statistrikketreff på Realfagsbiblioteket. Her poserte Vegard (2012-modell) på søylediagrammet som viser gjennomsnittlig antall fødsler per måned i årene 2010-2014, og jeg (1971-modell) på fordelingen for årene 1969-1972, en generasjon før 12 måneders fødselspermisjon, pappaperm og full barnehagedekning for barn født før 1/9.

Foto: Lene M Linnerud. Plakatdesign: Maria Hammerstrøm.

Teppene har vært presentert muntlig (og taktilt) på flere statistrikkeforedrag, og jeg har til og med et gjesteblogginnlegg liggende fiks ferdig. Men oppskriften har tatt sin tid – teppene ble strikket for over et år siden. Det skal det bli fart på nå. For her inviteres dere til knit-along!

Akkurat nå har vi nemlig et vennepar som venter barn ganske straks (Det er det sikkert mange av dere som har også), og de skal få et teppe basert på den aller siste oppdateringen fra Medisinsk fødselsregister. Hvis du vil være med, er dette Statistrikks aller første knit-along, altså prosjekt som strikkes etter hvert som oppskriften gjøres ferdig og legges ut.

Potensielt fargevalg.

Bildet viser garnvalget for det første teppet jeg strikket, og gir en pekepinn på hva du nå kan gå og myse etter i garnlageret ditt (Jeg løper opp på loftet etter garn så snart innlegget er publisert!). Pinne 5,5 og dobbel tråd alpakka gir et varmt og mykt babyteppe.

Velkommen tilbake, vi strikkes i morgen! 

Foto: Lene M Linnerud