Ventetiden er over! Siste del av babyteppe-oppskriften fra de siste to ukenes samstrikkingsprosjekt offentliggjøres i dag. 

Gå til oppskrift.

Adventsfargen er fiolett. Og så kommer den røde jula. Endelig!

Bare 4170 kvinner fødte i desember 2015, og de 4251 desemberbarna er derfor litt sjeldnere enn alle de andre 2015-barna. For å vise dette strikker vi til  en søyle som er 83 (85) masker høy, og avslutter med tre grå riller.

Jeg ble ferdig med strikkingen på Gardermoen på vei til Midtnorsk strikkefestival like før helga:

Da trådene var festet, var jeg så fornøyd at jeg syntes teppet fortjente en liten picot-kant. Voila!

Her er de alle tre, teppene for 1969-1973, 2010-2014 og 2015:

Tusen takk for entusiastiske hilsener underveis. Nå håper jeg å se mange fine teppebilder på Facebook-sida til Statistrikk 🙂

Til dere som har ønsket dere andre år enn dem jeg har strikket, har jeg laget en fin tabell som viser alle fødselsteppene dere kan strikke av Medisinsk fødselsregisters deilige database. Her er M a s k e t a l l . Dere som vil strikke 1968 eller 1969 legger kanskje merke til at tallene er i fete typer disse to årene? Det er fordi det ble født så mange barn at det ikke er nok å legge opp 125 masker. Til disse teppene må dere derfor legge opp 130 masker. Resten av oppskriften justeres enkelt på bakgrunn av den oppskriften dere finner her.

Lykke til med tepper og fødsler og barn og barnebarn og hele greia!

Fødselsstatistikk på første statistikkforelesning på Blindern i går.

En ikke fullt så vellykket selfie (med søppeldunk) som viser at man godt kan bruke det som sitteunderlag også. (I mangel av baby, liksom.)

De unge tar ledelsen. Foto: Lene M Linnerud

Foto: Lene M Linnerud