Noen strikker Mariusgenser, og noen strikker Nancykofte. Jeg strikker Stortingsvalget. Så ja, det kan man! 

På søndag får jeg besøk av Kristoffer. Kristoffer er ikke bare en god venn, han er også en av statistikerne bak nettstedet 169.no som gir oss dagsferske prognoser for stortingsvalget.

Valgresultatet i følge 169.no sin prognose 24.08.2017.

Dette er jo perfekt å strikke! Fordi jeg nettopp har strikket et søylediagram (se her), kliner jeg til med et kakediagram for forandringens fryd.

Og siden dette handler om hvem som skal sitte på Stortinget, det jo bli et sitteunderlag! Kanskje får jeg til og med overtalt en politiker til å sitte på det? (Det er bare å melde seg!)

Mens Kristoffer, Anders og Clara-Cecilie kjører analysene sine for å spå fremtiden, velger jeg å strikke fortiden, altså forrige stortingsvalg, det med den blå-blå regjeringen. Prosjektet starter derfor med blå-blått garn:

Legg merke til den brune oppleggskanten. Det er en ny teknikk jeg har lært som skal gjøre sammensyingen penere. Den brune tråden fjernes til slutt og blir ikke synlig i det blå.

Som dere vet, er det ikke lenge til valget, og jeg strikker på spreng overalt.

Sofastrikking, men ikke sofavelger.

På Blindern mens STK1000-studentene mine jobber hardt med å installere R.

På Rikshospitalet, mens en kollega holdt et superspennende foredrag om nedfrysing av eggstokkvev.

Før STK1000-forelesning i Sophus Lies auditorium.

På kjøkkenet, i stedet for å rydde etter middagen.

Dere kunne gjerne strikke sammen med meg denne gangen også, men jeg er ikke helt trygg på resultatet, så det er kanskje best å vente litt. (Hvis noen allikevel gjerne vil, har jeg ikke noe imot å dele, så lenge dere vet at det er på eget ansvar :-). I så fall legger dere opp 72 masker med finull på pinne 4,0 og spør om videre instrukser.)

Og til dere som synes det er litt pes å stå i kø: Forhåndsstem da, vel! Jeg har stemt ferdig og kan bruke all ledig tid frem til 11. september på å strikke og følge med på 169.no.

Godt (forhånds)valg!