Hør strikking og statistikk på radio mandag morgen.

Torsdag kveld stappet jeg Stortinget i vaskemaskina og slapp løs en bildeorgie her på bloggen mens jeg krysset fingrene for at tovingen av tinget skulle gå bra. Klokka var over midnatt før jeg kunngjorde at resultatet av tovingen ville bli avslørt dagen etter.

Før sammensying, før toving, før suksess.

Kl 00.45 klappet jeg sammen PC-en, kl 00.50 pep vaskemaskina, og kl 00.55 pustet jeg lettet ut mens jeg tråkket rundt i mørket på et fuktig håndkle i stua for å rette ut bulkene på det nytovede Stortinget. Omsider kunne jeg stupe i seng (det er hardt å være statistrikkeblogger, skal jeg si dere!). Det siste jeg tenkte mens hodet var på vei mot puta var at to ukers intens strikking ikke var forgjeves (hurra!), og at jeg *gledet* meg (hurra!) til å vise resultatet til 169.no-gjengen noen timer senere…zzzzzZZZ

Gudbedre så trøtt jeg var da klokka ringte fredag morgen. Jeg slepte meg ut av senga, dusjet, og så var det på’n igjen. Fredager underviser jeg på Blindern, og denne fredagsforelesningen skulle handle om utvalg og meningsmålinger. Jeg satt derfor i sofaen for å slå to fluer (undervisningsforberedelser og blogginnlegg) i ett smekk da telefonen ringte:

(Statistrikkeblogger, litt overrasket over telefon når jeg selv var så trøtt): -Halloo?
(Blid stemme): -Hei, det er fra Østlandssendingen!
-Eh, hei? 
-Forstyrrer jeg? 
-Neida, det går fint, jeg sitter og -eh- blogger, ehm.
-Om stortingsvalget? 
-Eh, ja? 
(Ivrig): -HVORDAN GIKK DET??

Jeg skjønner nå at den blide dama i andre enden av røret (eller hva det nå heter når vi sitter og snakker i hver vår lille datamaskin) er fullstendig oppdatert på Stortingsstrikkingen og like spent på resultatet av tovingen som jeg var kl 00.50 i natt. Plutselig får jeg noen å dele strikke- og tovegleden med på morgenkvisten! (Del gledene! er forresten et deilig slagord i disse valgkamptider.) Bedre kan man vel knapt starte dagen. Eller en telefonsamtale med en invitasjon om å være med på Østlandssendingen på mandag.

Hilde: Dette blir gøy! Jeg pakker med meg både sitteunderlag, poncho, kakediagrammer, boksplott og gode greier, og møter deg på mandag. Stortingssitteunderlaget skal ikke i ilden i Dagbladets valgbod før på ettermiddagen, så vi deler på det også!
Dere andre: Bli gjerne med på kalaset. I så fall er det bare å skru på radioen og stille inn på Østlandssendingen mandag morgen ca kl 08.30.