Johan er ingeniør. Johan skriver sanger.

Ole er også ingeniør. Ole skriver også sanger. Ole og Johan spiller ofte sammen, og i dag skal de spille relevante sanger for oss på statistrikketreffet på Blindern.

For en uke siden:

-Ring, ring! (Det er Johan.) -Du, det strikketreffet, hva handler det om? Jeg lurer på om jeg skal skrive en ny sang til det.

(wow!)

-Jo, temaet er spill, sannsynlighet og tilfeldighet, og alt det der. P-verdier og… -Hva sa du nå? P er sannsynlighet, ikke sant?-Joda, men p-verdien er en spesiell sannsynlighet, sannsynligheten for å observere minst like ekstreme observasjoner som det du har observert, gitt H-null, og den… -Vent, ikke så fort, jeg må notere…observere…observert…hæ, sa du H-hva da? -H-null. Og jeg har strikket votter av det.

…osv i en halvtime.

Sannsynligheten for at dette blir en sang er i utgangspunktet knøttliten, men Johan er tross alt ingeniør. Og ingeniører løser problemer. Jeg vet ikke hva som skjer i kveld, men jeg gleder meg uansett! Vi sees kl fem på Realfagsbiblioteket, da!