Det nye året var ikke mange minutter gammelt før stjerneskuddene hadde sloknet og vi var i gang med årets første snømann.

Luringen fikk nebb, matroslue og svømmeføtter, og var like blid på nærbilde som i helfigur.

Han skjenket ikke yr.no en tanke der han sto. Ettersom det allerede var blitt mildere og faren for et kort liv var overhengende, var det kanskje like greit. (Sånn sett lignet han nok mer på sin svenske slektning Arne And enn Disneys Donald.)

Her på bloggen er det derimot nettopp yr.no som er årets første tema. Værstatistikk er som skapt for å strikkes. I fjor strikket jeg temperaturen time for time den første helga i januar, og det ble slik:

Foto: Lene M Linnerud

Oppskriften følger en av de nærmeste dagene.

Men time-for-time-temperatur er for oss pyser: oss som har det travelt og som tar skjermbilder av yr.no sine timesvarsler de dagene vi har tenkt å strikke, slik at vi raskt kan oversette det til strikkefarger.

De tøffeste noterer derimot standhaftig temperaturen til samme tid hver dag og strikker et helt år(!). Om noen dager skal dere få møte Anne Grethe Trønnes som har gjort nettopp det. Jeg fylles av ærefrykt av tanken på dette prosjektet! Her er en smakebit fra i sommer:

Foto: Anne Grethe Trønnes

Hvis du har lyst til å gjøre det samme for 2018, er det bare å begynne å notere temperaturen nå med en gang!