En gang eller to i måneden møtes Nathalie og jeg i kantina på Rikshospitalet kl 08.00 for vår statistiske lesesirkel.

I stedet for å lese en hel bok til hvert treff, leser vi et kapittel. Det får være nok! Kapitlene er hentet fra boka Medical statistics, som består av en samling kapitler skrevet av forskjellige forfattere – alle statistikerkolleger.

Det er nesten som å smake seg gjennom en dyr kasse vin, dette. Ingen er vonde, noen er skikkelig gode, og alle har sitt særpreg.

Noen kapitler er som lett dessertvin: De flyter godt og er lette å like. Andre kapitler er som et litt tungt måltid, og må fordøyes over lengre tid. (Dessuten er det en kjennsgjerning at det er mulig å tørrsteke selv det mest delikate kjøttstykke, og at da er det lureste å åpne en ny flaske, fort.)

Om to uker tar vi for oss et nytt kapittel. Kanskje det er et som passer til potetgull? Det skal jeg jammen prøve! Hvis du har lyst til å starte dagen med en ny smak i ganen du også, er du hjertelig velkommen til å bli med.

*Denne!* Velkommen. Statistikere er ikke så veldig introverte, egentlig.

Nathalie leser boka fra perm til perm, mens jeg som pendler fra Nesodden synes det blir for tungt å drasse med seg en hel kasse vin hver gang, så jeg har rett og slett sagd den opp i kapitler. Det ser ikke bra ut, og det smertet meg å gjøre det første kuttet. Men nå er det bare praktisk. Og så kan jeg reparere den med gaffateip etterpå.

In vino veritas: «Det er mye sannhet i en kasse vin».

Lesesirkelen vår kunne knapt funnet på et bedre uttrykk selv, for i denne vinkassen av en bok finner du mye klokt og sant. Kanskje foretrekker du noen kapitler fremfor andre, og kanskje foretrekker du å spise potetgull mens du leser. Men forsker du innen det medisinske fagfeltet, finner du garantert noe du ikke visste fra før, noe du nyter å lese, og mye du vil ha nytte av.

Kjøp den, les den, nyt den!