Statistrikk er i vinden om dagen!

I dag kjempet jeg meg gjennom snømassene fra Rikshospitalet og ned til Blindern fordi jeg skulle bli tatt bilde av. Realfagsbiblioteket planlegger en fotoutstilling med kvinner i matematiske fag, og jeg er så heldig å få være med i gjengen! Jeg føler meg rett og slett veldig beæret. (Det kan hende det skyldes statistikerbakgrunnen min mer enn strikkingen, men Statistrikk nøler ikke med å ta på seg æren.)

Fotofoto: Karoline Moe. (Takk også for lånet av hårbørste og mascara, Karoline!)

Utstillingen åpner på pi-dagen, altså 14. mars, og foruten bilder og matematikk, inviterer Realfagsbiblioteket også til kakekonkurranse. Hvis du har en idé til en matematisk eller vitenskapelig inspirert kake, er dette dagen å bake den til. (Jeg tenker så det knaker! Dette har jeg lyst til å være med på! Kanskje jeg kan resirkulere gamle kakeideer, for eksempel sjokoladekakenesoddbåten,

sjokoladekakepyramiden,

eller Starwarssjokoladekakeromskipet,

men de er sannsynligvis ikke vitenskapelige nok. Jeg får tenke litt mer, og det bør du også! )

Følg Realfagsbiblioteket på Facebook, så finner du all informasjon du trenger, både om utstillingen og kakekonkurransen.