Husflidsbladet ligger alltid fremme hos svigermor, og jeg benytter alltid sjansen til å sniktitte i det.

At jeg ikke har meldt meg inn i Husflidslaget så jeg selv får Norsk husflid i posten, før for femten sekunder siden, er en ren forglemmelse. Men nå er jeg medlem, gitt!

Det var jeg derimot ikke da Berit Solhaug ringte meg på Rikshospitalet like før jul mens jeg rettet eksamensoppgaver i statistikk.

Berit ville skrive om Statistrikk i selveste husflidsbladet, og lurte på om hun kunne komme på besøk på Nesodden lørdag 13. januar! Jubalong! Bilder skulle tas og gode greier. For å sikre oss litt dagslys til bildene, anbefalte jeg 11.30-båten fra Aker brygge. (Kyniske meg jublet litt ekstra fordi gjester betyr rydding av hus. Ingen gjester = Rotete. Veldig rotete.)

På fredag ettermiddag så hele huset helt bomba ut som vanlig, og som vanlig orket vi ikke å rydde. Som vanlig når det er noe jeg har tenkt å få unna på lørdag setter jeg på klokka tidlig, og som vanlig trykker jeg den av og sover videre. Som vanlig skjedde dette flere ganger, og som vanlig ble det ganske sen frokost. Fortsatt var det halvannen time til Berit skulle plukkes opp på brygga, så vi klinte til med Aftenposten-quiz for hele familien. Da ringte Berit. Fra brygga. Vi var en time i ufase. Hjelp! Den tiden jeg hadde tenkt å forberede meg til intervjuet brukte jeg på å fnise i bilen ned til brygga over nok en gang å være fullstendig på etterskudd. Det er visst en statistrikkebloggers lodd. Nå, for eksempel, sitter jeg og bableskriver fredagens blogginnlegg fordi jeg har brukt kvelden på å forberede foredrag og workshop til Nesodden strikkefestival.

Å bli intervjuet av en så erfaren journalist som Berit var veldig stas. Statistrikk har mye på hjertet, og valgte strategien «snakk mye, så får hun mye å skrive om». Det blir spennende å se hvilke ting Berit velger å fokusere på.

Etter at Berit hadde gått var det nesten like rotete som før familien katastroferyddet. Dette har skjedd så mange ganger at sammenhengen er klar. Det trengs faktisk ikke en statistisk analyse for å konkludere med at: Det er jeg som roter. Ai. Jeg lover å rydde bort potetgullskåla og melkeglasset før jeg går og legger meg, og så håper jeg å se mange av dere på strikkefestival i morgen! Sov godt!