For en bra dag! 

I går fikk jeg gleden av både å holde foredrag, *og* workshop for blide og engasjerte strikkere på Nesodden.

Den rutinerte strikkedesigneren Tove Fevang åpnet kalaset med foredraget Terapi i hver maske, og fortalte blant annet om Amandaprosjektet, der frivillige strikker tepper til for tidlig fødte barn på Rikshospitalet. Neste gang Tove skal på Rikshospitalet for å lever strikketepper får jeg vite mer om dette nydelige prosjektet, og dere får lese om det på bloggen.

Dere kan sikkert gjette omtrent hva jeg snakket om? Statistrikkeforedraget inneholdt som vanlig strikket forskning og statistikk, det var normalfordelingsskjerf og kakediagrammer, stortinget og fødselsstatistikk. Det var spesielt spennende å snakke om smittespredning, kikhostebakterier og vaksinedekning i en kommune som ligger på bunn i nettopp vaksinedekning, og som av den grunn har jevnlige utbrudd av kikhoste.

Jeg håper det heklede kikhostebakteriekjedet og vaksinedekningsponchoen inspirerte noen av deltakerne til å søke opp fakta om vaksiner, smittespredning og kikhoste her på bloggen. Den informasjonen dere får om dette her på Statistrikk er faktabasert og skrevet av en ekspert på vaksinefeltet, Tone Fredsvik Gregers. Hun har også skrevet den særdeles opplysende boken Alt du må vite om vaksiner. Både vaksinetilhengere og vaksinemotstandere har godt av å lese den for å utvide eller oppdatere kunnskapen sin om temaet. (Jeg låner gjerne ut mitt eksemplar til interesserte sambygdinger.

Etter en liten fristrikkingspause var det klart for workshop. Jeg hadde valgt frukt og klutogrammer som tema, og appelsinene viste vei til rommet, nesten som i eventyret om Hans og Grethe:

Teorien jeg presenterte på workshopen vil bli tema for et eget blogginnlegg, kort fortalt handler det om dette:

Marianne har tatt flere av bildene i dette innlegget, også toppbildet. Her foreviger hun soppfarget garn som en av deltakerne har laget.

Flere av deltakerne på bildet over er ergoterapeuter, men de var så opptatt av å strikke sitrusfrukter at de ikke la merke til den flotte arbeidsstillingen min:

Jeg lar Unnis sjokoladekakeklutogram (resultat av workshopen) avslutte festen – som selvsagt ikke over – det er jo kake igjen!
God uke!