Noen av de fineste vottene vi har i familien er de stripete Hadelandsvottene som svigermor Kjersti har strikket til oss.

Strikkevotter blir ekstra varme når de er strikket med mønster i to farger, og Hadelandsvottene har tillegg en rett/vrangstruktur som gjør dem enda varmere. Oppskriften er ikke min, men hvis du er interessert, kan du ta kontakt med Hadeland husflidslag her.

Noen ganger er det imidlertid så kaldt at man trenger ekstra for i vottene. Dette trikset har jeg, frysepinnen selv, brukt i en generasjon allerede, men det er kanskje noen av dere som ikke har tenkt på det? Trikset er ganske enkelt å kjøpe et par tynne ullvanter (det må være ull!), for eksempel på H&M (disse ble kjøpt på salg for 30 kroner)

og bruke dem inni de fine strikkevottene.

Aldri mer frosne fingre!

Gikk du forresten glipp av innlegget der jeg sammenlignet det som skjer i genene våre i løpet av livet, med snøklumper på strikkevotter? Da kan du ta en titt her.

 

God vinterferie!