Onsdag 25. april blir det statistrikketreff på Realfagsbiblioteket – det femte i rekken!

Realfagsbiblioteket er mitt yndlingsbibliotek. Her jobber matematikere, bibliotekarer og andre fagformidlere for å gi deg og meg stadig ny kunnskap. Jeg anbefaler å følge Realfagsbiblioteket på sosiale medier, for da får du tips om alle arrangementene og kan få med deg alt fra Abels tårn hver fredag (med gratis vafler), til utstillinger, paneldebatter, foredrag og selvsagt statistrikketreff.

Semesterets statistrikketreff skal handle om smittsomme sykdommer, vaksinedekning, bakterier og sånt, og jeg har fått med meg Tone Fredsvik Gregers, førstelektor ved Institutt for biovitenskap, og forfatter av boka Alt du må vite om vaksiner. Tone har gjesteblogget om vaksiner og kikhoste flere ganger, og innleggene hennes kan du lese her, her og her. Dessuten fikk Tone Beste lærer-prisen av studentene sine i høst. Dette blir gøy!

Foto fra Uniforum: http://www.uniforum.uio.no/nyheter/2013/11/hiv-testing-pa-skolelaboratoriet.html

Men tilbake til bildet øverst i dette innlegget: Hva tror dere dette er? Her er det fra en annen vinkel, kanskje det kan hjelpe litt?

Og hva i all verden skal det bli? Den eneste bortsett fra Tone og meg som vet det er Kristin Wiola Ødegård. Jeg har nemlig latt meg inspirere av noe av det vakre hun har laget til bøkene sine, og fortalte henne om dette da jeg kjøpte garn på Tjorven i forrige uke.

Var dette hintet nok til at du skjønner hva jeg har tenkt å lage? Gjett i vei! (Svaret får du på Realfagsbiblioteket i april!)