Mange er redde for å bli smittet av sykdommer når de reiser med fly.

Jeg velger å hekle smittespredning i stedet for å bekymre meg. Dette er en gammel klassiker (her), men i dag hekler jeg dem med tykkere garn, så det skal bli lettere å se dem når de presenteres på scenen i Realfagsbiblioteket på neste Statistrikketreff i april. Dette er ganske nerdete flysyssel, selv for en statistiker.

Det var forresten ikke bare jeg som nerdet på flyet på vei til London i dag: Til venstre for meg satt hun som har lest samtlige Kattekrigerne-bøkene, og som kunne gått opp i Kvitt eller dobbelt om denne bokserien. Hun leste et slags oppslagsverk om alle kattene.

Til høyre for meg satt Ole og leste backgammonteori av Bill Robertie.

I et slikt selskap er det den naturligste ting i verden å sitte og hekle smittespredning for aggressive sesonginfluensaer, helt opp i basic-reproduction-nummer på 2. Gulp! Det er ille!

Jeg kom faktisk helt til uke 7 (640 syke, hvilket betyr 640 staver) før vi landet på Gatwick, og det er ikke verst. I morgen skal vi være turister på spreng. Har du noen fine tips til hva man bør prioritere å bruke tid på sammen med en gitarglad kjæreste og en elleveåring, så kom med det.