For en herlig sommerdag! Klokka har passert sju, og det er fortsatt over 25 grader.

Det har vært stillere enn vanlig på statistrikkefronten en stund nå, men jeg har rett og slett vært så opptatt av å nyte våren, strikke, spille, analysere og skrive statistikk at jeg har latt bloggen seile sin egen sjø. Og det har den klart utmerket! Mange lesere er innom hver dag, og jeg håper dere finner noe som kan være både interessant og hyggelig å lese. (Og kule strikkeoppskrifter, så klart.)

I dag er jeg så fornøyd at jeg ramser opp 30 grunner til å være fornøyd. Har du flere, så kom med dem!

1-3: Gress, solbrillevær og kjolevær. I sommer har jeg bestemt at hver dag er en kjoledag! Blir du med? #kjolehverdag

4-5, nei 6: De rosa prydkirsebærtrærne og de gigantiske grønne trærne ved Rådhuset i Oslo. Vet noen hva slags trær de store er? Hver høst feller de bomullslignende dotter i høstmørket, og dottene fyker rundt på Rådhusplassen, nesten som om de løper om kapp. Det er det også grunn til å glede seg over, forresten, men ikke før i høst.

7: Å strikke sin første jakke ovenfra og ned. Smilla-jakken fra pickles.no er et lykketreff.

8: Å legge utover alle forelesningsnotatene jeg har laget om bivariate analyser de siste årene og innse at det nærmer seg 300 sider. Det er riktignok mye med 24-punkts skrift, men noe fornuftig må det da stå der som jeg kan samle til ett dokument!

9-10: Å ikle seg sin egenheklede sommertopp og sykle til Lise for å låne en liten 6mm rundpinne så jeg kan komme videre på Smilla-jakken selv om det er helligdag og strikkebutikkene er stengt. (Legg merke til de perfekt plasserte skulderskiltene som snek seg med på sykkelselfien. Fornøyd!)

11: Blomster i hagen!!

12-14: Den kule garnbollen jeg fikk som takk for et foredrag jeg holdt på Oslo Met, snille strikkevenner som sporenstreks låner meg en liten 6mm rundpinne når jeg trenger det (takk, Lise!), og det faktum at det bare er 6 gram restegarn igjen av garnpakken jeg bestilte for å strikke Smilla-jakken.

15: Når Smillajakken er ferdig og blir akkurat som du hadde håpet.

16: Håndspunnet angoragarn i posten fra Annas angora.

17: Å ha en produktiv arbeidsdag sammen med Bente. Nå holder vi på med de siste beregningene for å finne ut om for tidlig fødte barn vokser bedre av å bo på enerom sammen med foreldrene sine, sammenlignet med å tilbringe den første tiden på et fellesrom sammen med andre for tidlig fødte og deres foreldre.

18: Å håndtegne forskjellen på en t-fordeling og en standard normalfordeling. Blir. Aldri. Lei. Av. Det!

19: Nye spirer på planten jeg fikk av STK1000-elevene mine i høst.

20: At mine blue suede shoes står så innmari godt til vårkjærminne.

21-23: Forberedelser til visualiseringsworkshop for leger på Rikshospitalet, som ender med at Eldrid bader PC-en sin og notatene i kaffe, men vi får tørket opp i alle kriker og kroker og alt virker fortsatt. Dessuten er vi nesten ferdige med planleggingen.

24: Å innse at du matcher kunsten på veggen i Domus Medica perfekt og kan vurdere en alternativ karriere som kameleon.

25: Nyutsprunget bjørk.

26: Å fylle stua med sivilingeniører og strykere (også kalt Gardinorkesteret) og spille yndlingssangene.

27-28: Rabarbra i hagen. Ole.

29: At 16-åringen kommer hjem og vil diskutere en av oppgavene på mattetentamen, og han uten å vite det har resonnert seg frem til Bayes lov, og jeg, mammaen med doktorgrad i Bayesiansk analyse, får vise utledningen av Bayes lov. #mammagoals

30: Pannekakerøre i kjøleskapet! Det er også grunn til å være fornøyd!, roper 11-åringen fra kjøkkenet.