Finnes det bloggere uten duck-face? bill. mrk. «Nesten et retorisk spørsmål» 

Bloggosfæren er full av unge mennesker som lager trutmunn og som får betalt for å reklamere for kosmetiske inngrep som gjør trutmunnen enda trutere, også kalt «duck-face». Det er en sprø verden.

Jeg vil derfor slå et slag for en annen type duck-face: Da jeg disputerte for fire år siden, fikk jeg i tillegg til de obligatoriske vasene, en…

…and! Jepp, ?

Den har stått sammen med statistikkbøkene mine siden, med hodet på skakke, glitrende øyne, og med et passe freidig åsyn. Et skikkelig duck-face!

Den minner meg på at man kan godt være litt freidig på sin ferd gjennom dagen: Kneis med nakken, sikt oppover, vift litt med stjerten og la det stå til. Jeg er på vei til herlige avtaler i dag – det er snakk om arbeidsmøte på Kaffebrenneriet, PC-date på Riksen (PC-en og jeg alene på et kontor…), visualiseringsworkshop for LIS-leger, og til slutt møte med webdesigner Kari på Nesodden. Jeg tror jammen jeg skal ta på meg litt av denne holdningen.

Kjære unge mennesker: Vær litt mer stolt duck-face du også, det er ikke så nøye med den der trutmunnen.