Ekte forsker bøyer skje med hendene. En kort rapport.

I ti år har det skjedd at jeg hatt åpne statistikkmøter for forskere ved og utenfor Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse. Hver torsdag har vi møttes klokka ti på samme sted for å diskutere små og store statistiske utfordringer i forskningsprosjektene våre.

Vi løfter hverandre og utfordrer hverandre. Det er en slags selvhjelpsgruppe i statistikk. Ingen spørsmål er for små, og ingen spørsmål er for store, men alle må være forberedt på å bryne seg litt. Derfor er det både kaffe og matpakker på bordet.

I dag skjedde noe helt nytt: Kaffen var så varm at skjeen til Åsa smeltet! Jubel og fotografering!

Forskerne i rommet var begeistret, men ikke alle var sikre på at det var varmen alene – her måtte det mer forskning til!

Så Åsa trykket skjeen hardt til bunns i koppen nok en gang, og rørte i vei. Haha:

Konklusjon: Både varmen og trykket har betydning!