Kjære alle! Tusen takk for samstrikken denne gang – det har vært en lutter glede!

Dere kjenner igjen kelner-posituren i topp-bildet? Og nå som dere har strikket normalfordeling så intenst over så mange dager, regner jeg med at dere også har fått normalfordelingsbriller, og kjenner den igjen overalt:

for eksempel i trådversjon på fortauet: Næmmen!

…eller i laserlysversjon over heisen: Har du sett!

Som mange av dere sikkert har skjønt nå, strikkes de siste rillene med samme farge som du startet med, og masketall
3 x 10
2 x 9
3 x 8
4 x 7
3 x 6
4 x 5
6 x 4
6 x 3
10 x 2
Husk fortsatt at alle fellingene (som fortsatt gjøres ved å strikke sammen tredje siste og nest siste maske på pinnen) blir løse nok, hvis ikke vil kanten nederst bøye seg.

Tabellen under oppsummerer hvor mange masker det skal være i hver rille i et standard normalfordelingsskjerf. Jeg har markert midtrillen og fargeovergangene for hvert standardavvik fra midtrillen.

Fordi rillene i hver ende bare er én maske bred, har vi hoppet over de første 8 «rillene» i tabellen, og startet strikkingen ved rille nr 9, som er to masker bred (markert med * i tabellen), og strikket til og med den siste rillen som er to masker bred (markert med ** i tabellen).

Dermed må du nå til slutt lage endemaskene, altså «rillene» med én maske (i begynnelsen og slutten av skjerfet), ved å hekle eller fingerhekle en remse luftmasker som er like lang som 8 riller ville vært. Fest trådene pent. Rillestrikk er elastisk, så det beste er å sy dem inn som om det var maskesting.

Så er det bare å pynte tuppene med noe pent. Jeg har tidligere brukt både perler, et par lekre øredobber jeg ikke tålte, små metallbjeller og store dusker,

og denne gangen hadde jeg tenkt å feste på et hvitt og et svart yin-og-yang-symbol i hver ende, men det har jeg ikke fått laget ennå. Ikke vet jeg hvordan heller. Fimo-leire, kanskje? Eller helst laserkuttet akrylplater, men jeg kjenner ingen med laserkutter… Og jeg orker ikke å spikke dem. Har dere noen gode forslag?

Og ikke minst: Hvordan ser deres skjerf ut? Jeg er blå av nysgjerrighet, og håper å se bilder av dem i hvilken som helst versjon og i alle sosiale medier 🙂

Normalfordeling ute,

Normalfordeling inne,

Normalfordeling i mørket,

Para-normalfordeling? (Eller heller opplysende statistikk.)

Dette skjerfet/sjalet er kanskje det mest nerdete og matematisk elegante skjerfet en del av dere har strikket?
Og, som en bloggleser skriver, –så ligger det så pent rundt halsen.
Enig!

Til og med det kjempestore skjerfet jeg endte opp med er deilig og mykt og godt å ha på seg.

Selv er jeg forlengst i gang med et til. Det er en spesialversjon jeg strikker til vottedagen på Maihaugen.

God helg alle og takk for laget!