Synes ikke du også at nordmøringer med strikkeblogg bør feire bursdagen sin med strikkekurs på en garnbutikk som heter Værbitt?

Værbitte lokaler: En plysjsofa full av strikkekyndige og hyggelige damer, og hyller fulle av de lekreste lekkersaker. På krakken ligger en bunt håndfarget, regnblå morbærsilke. Den kjøpte jeg forrige gang jeg var innom.

Som sagt, så gjort!

Laila på Værbitt farger de lekreste garn i de lekreste farger, og i dag hadde hun kurs i smartpatent, en teknikk hun selv har tenkt ut for å gjøre det enklere for alle som vil strikke tofarget patent raskere. Dessuten blir resultatet like fint på begge sider.

-Dette kom jeg på mens jeg sto i dusjen, sa Laila, -jeg kunne ikke komme meg raskt nok bort til strikketøyet for å teste det ut. Og så virket det!!
-Da ropte du vel EUREKA!! og løp naken ut i gata, sa en av kursdeltakerne.

Det gjorde Laila ikke: I stedet holder hun kurs for oss.

-Sett den strikkede masken over på venstre pinne og løft den femte, ventende masken over denne, forklarer Laila.

I det usedvanlig hyggelige butikklokalet på Grünerløkka blir det flere kurs og strikkesamlinger fremover, og onsdag 14/11 kl 18, blir det faktisk statistrikketreff på Værbitt. Da pakker jeg med meg alle normalfordelingsskjerfene mine og forklarer om bakgrunnen for designet og hvorfor jeg faktisk er nødt til å ha minst 5 ulike varianter liggende.

Passer ikke dette for deg, kan du stikke innom en annen dag. Kanskje trenger du litt håndfarget pelsullgarn eller morbærsilke? Eller noen skikkelig jålete maskemarkører? Jeg var så utsøkt heldig i dag at jeg fikk jålemarkører som matchet malakitt-smykket mitt i bursdagspresang av arrangøren. Stort mer jålete enn det er det ikke mulig å bli på en strikkebursdag. Tusen takk for en herlig kveld, damer!

(nesten helt stille. Alle konsentrerer seg om hva @invB-pØk2 betyr, og ikke minst hvordan i all verden vi skal strikke det.)