Jubel og stas! DETTE har jeg gledet meg til å skrive! I slutten av desember forlater jeg Rikshospitalet etter nesten tjue års sammenhengende tjeneste, og begynner i ny jobb som førsteamanuensis i statistikk på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU, på Ås!

HURRA!!!

Glad^2

Jeg ble tipset om utlysningen i november i fjor. -Herlig, tenkte jeg, -enda jeg har det flott her jeg er og har fast jobb og greier, høres det enda kulere ut å jobbe sammen med flere andre statistikere, og dessuten både få undervise mer og flere, og å få lov til å være med å påvirke statistikkundervisningen i et miljø som jeg *vet* har særdeles dedikerte og flinke undervisere. (Gøy!) Denne MÅ jeg søke på. For er det noe jeg liker, så er det undervisning! Dessuten hadde jeg akkurat lagt bak meg to høstsemestere med forelesninger på Blindern. Det var usedvanlig lærerikt, og nå har jeg fått blod på tann! Mer! Mer!

Fra midtveisquiz 2017.

Etter et drøyt halvår med varierende håp-nivå for jobben på Ås, var jeg gjennom både intervju og en såkalt prøveforelesning like før sommeren. Gjennomføringen av prøveforelesningen vil jeg helst holde for meg selv, men manuset har jeg tenkt å brekke opp og servere som blogginnlegg etter hvert.

Inntil videre velger jeg å dele bildet av meg med veska jeg laget i inspirasjonsrus etter å ha fått prøveforelesningsoppgaven.
Den lød:
15 minutter introduksjon av deg selv og din forskning
+
30 minutter om temaet
The role of biostatistics in the life sciences – challenges and opportunities in research and teaching

The-role-of-biostatistics-in-the-life-sciences-–-challenges-and-opportunities-in-research-and-teaching-posering med tøff purreløk.

Er det noe rart at jeg måtte lage løkcelleveske, med et slikt tema?! (Veskeoppskrift kommer også, forresten.)

Mer forskning blir det selvsagt også, og på helt andre temaer enn de gravide kvinnene jeg har vært så glad i å regne på. Kanskje kommer jeg til å telle  sauer? Eller studere tarmbakterier? Griser? Korn? Spennende!

Andre januar starter det! Johoo!