Doktorgraden min handler om matematisk modellering av blodsukkerreguleringen hos gravide kvinner. Det er på tide at den får sitt eget strikkedesign!

Jeg har riktignok laget meg et skjerf basert på fastende blodsukker, altså det nivået blodsukkeret mitt holder seg på når jeg ikke spiser. Men i doktorgraden min handlet det om det som skjer med blodsukkeret de første par timene etter at man har spist. Og det har jeg bestemt meg for å måle, og å strikke genser av!

En fredag i februar gnålet jeg meg derfor til en sukkerbelastningstest og 40 påfølgende blodsukkermålinger på Rikshospitalet, så jeg skulle kunne strikke genser med min egen blodsukkerregulering. Hvordan blodsukkermålingene gikk kan du lese her.

Genseren ble (ikke uventet) et fyrverkeri av farger: Jeg hadde jo vært i garnbutikken og plukket ut fargene selv.

Men rekkefølgen på stripene er kun bestemt av blodsukkermålingene, og det ga et helt annet uttrykk enn jeg ville funnet på om jeg skulle satt dem sammen selv. Jeg er så fornøyd!

Størrelsen på genseren er en konsekvens av stripene, og jeg ser i ettertid at den nok kunne vært litt smalere til meg som er str XS-S, men da kunne jeg ikke hatt like mange målinger som jeg hadde.

Fordelen er derimot at oppskriften fint kan brukes for den som er litt bredere over skuldrene/bysten enn meg.

Genseren har faktisk vært ferdig en god stund, men fordi nye strikkedesign også må fotograferes, har jeg ikke vist den frem ennå. Jeg burde gjort det i sommer, men da var det for varmt å ha på seg høyhalset mohairgenser. Så kom den fine høsten, men da hadde jeg helt glemt at jeg hadde glemt å ta bilder. Og da jeg kom på det en ettermiddag etter jobb, rakk husfotografen ett bilde i motlys under naboens blodrøde villvin, før batteriet på kameraet gikk tomt og sola gikk ned.

Til slutt ble jeg reddet av fotograf Eivor Eriksen. Hun har tatt alle bildene av meg med genseren i dette innlegget. Tusen hjertelig takk, Eivor!

Oppskriften er underveis. Hva tror du? Er dette en genser du kunne tenke deg å strikke?