«Bror min leste bøker frivillig», skrev Kjell Aukrust da han skulle beskrive broren sin. Det gjør ikke broren min. Bror min klatret i trær. Nå flyr han helikopter.

Elleve år skiller oss, og bortsett fra at vi begge elsker melk og potetgull og bråker når vi ler, er det en del andre forskjeller også. For eksempel:

Mens jeg faktisk leser bøker frivillig og holder på med strikking, forskning, bratsj og sånn (#liveterbestinne), holder bror min på med speed-vindsurfing, fjellklatring, sykling ned bratthenget i slalåmbakken, trialsykling, buldring, balansering på slak line og denslags.

Jeg er statistiker. Bror min er helikopterpilot.

Jeg bor på Nesodden og underviser studenter på Ås. Bror min bor (og klatrer, surfer, sykler etc) på Mallorca, slukker voldsomme branner i Spania og i Chile med helikopter, og flyr tunge ting til øde steder på Grønland, et sted de færreste av oss kommer til å besøke. Akkurat nå er han der.

En ting vi derimot har til felles er interessen for å ta bilder. Bildene bror min tar er egentlig verdt en egen blogg, men siden han ikke har det, benyttet jeg sjansen til å overtale ham til å gjesteblogge, enda bildene hans ikke har noe som helst med statistikk å gjøre. De er bare vakre.

Her er postkort fra Grønland:

Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey
Foto: Hallvar Frey