Hoho, så kjekt dette var! Nå har Statistrikk hatt en aldeles voldsomt lang sommerferie, men herved sparker jeg i gang høstsemesteret, direkte fra baren på Scandic Ambassadeur i Drammen.

Man tillater seg å freshe opp bar-interiøret med et assortert utvalg strikkede sitrusfrukter.

Jeg er på Landslaget for matematikk i skolen (LAMIS) sitt sommerkurs for å skrelle appelsiner for og med matematikklærere, og vi har hatt det så kjekt!

Jeg glemmer innimellom hvor fantastisk gøy det er å skrelle appelsiner, og hvor effektivt dette tjuvtrikset er når det gjelder å vekke begeistring for statistikk! Jubalong og hæla i taket-dette var stas! ♥️ ?♥️?♥️?♥️?♥️

Nå kikker jeg bare innom bloggen for å dele litt jubel med dere og for å si tusen takk til de entusiastiske deltakerne. Og så kan jeg hjelpe dere å finne frem de relevante blogginnleggene. Det var nemlig mange som lurte på hvordan jeg gikk frem for å strikke appelsinskiver. Og det har jeg selvsagt skrevet detaljert og utfyllende om. Her er linkene som er relevant for strikkerne:

Hvordan strikke sirkler

Oppskrift på 12-båters appelsinsitteunderlag

Oppskrift på sitrusfrukt-gryteunderlag

Andre var mer interessert i undervisningopplegget, og det har jeg også skrevet detaljert og utfyllende om. Her er en stemningsrapport fra første gang jeg testet det ut i fjerdeklassen til min datter,

Skrell og tell med 4D

og en lengre utdyping som jeg skrev etter at jeg presenterte opplegget på en internasjonal konferanse om statistikkundervisning:

Oranges Are The New Statistics

Jeg har også laget en ppt-presentasjon som dere kan bruke. Den finner dere nederst på siden Presentasjoner som dere kommer til via menyen øverst på denne siden.

Ferie på Frei.

Og ellers, da? lurer kanskje noen av dere på. Jo, i sommer har jeg både strikket undervisningsmateriell intenst og hatt en aldeles fantastisk avslappende ferie! Og ute på NMBU skinner sola fortsatt uavbrutt.

Nå som både den deilige sommeren er over, er det på tide å trappe opp aktiviteten igjen. Det er mye spennende på gang, som bloggerne bruker å si før de lanserer en ny hårspennekolleksjon eller en sponset sydenreise. Samme her, altså, men det dreier seg verken om hårspenner eller sydenturer.

Nei, jeg klarer ikke å være så utstudert hemmelighetsfull, så jeg blåser like gjerne alt på en gang:
1. Statistrikk skal starte samarbeid med forskning.no! Hvor kult er ikke det!
2. Og rektoren på Universitetet i Tromsø har designet bærekraftgenser og gjesteblogget om det – hvor kult er ikke det!
3. Og jeg har strikket ferdig skjerfet som illustrerer forskjellen i keisersnittsforekomst med to ulike retningslinjer for fremgang under fødsel,
4. Og…
5. Og…
(Punkt 4 og 5: ja, det er enda mer også, faktisk, men jeg husker ikke hva det var)
Med andre ord: Her er det bare å rydde tid til å blogge!

N for normalfordeling.

Nei, nå må jeg gjøre meg klar til festmiddag her i Drammen. Jeg må posisjonere meg sånn at jeg havner ved siden av den alltid like sprudlende engasjerte Hanan Abdelrahman, så vi kan diskutere matematikk og statistikk i hele kveld!

God helg alle sammen!