Like før sommerferien fikk jeg en usedvanlig smigrende og hyggelig mail:

Subject: Invitasjon til å holde nytt inspirasjonsforedrag på UiA torsdag 29. august 2019

Hei Kathrine
MatRIC (Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching) er et senter for fremragende utdanning innen matematikk. MatRIC har årlig en motivasjonsforelesning om matematikk for førsteårsstudenter og elever ved videregående skoler.
I 2014 hadde vi Jo Røislien med temaet «Vi er alle matematikere». Etter dette har vi fortsatt med slik seminarer og i 2015 hadde vi besøk av Håvard Tjora som snakket om «Levendegjøring av matematikk», i 2016 kom Roger Antonsen og snakket om «Magiske mønstre». Høsten 2017 fikk vi besøk av Mattedama Vibecke Fangsrud og i fjor høst kom Magnus Dehli Vigeland og viste oss sine kunster på sykkel og samtidig snakket om matematikk.
Vi pleier å fylle en forelesning ved Campus Kristiansand før lunsj, og så dra bort til Campus Grimstad for å ta en ny forelesning i studenthuset Bluebox ca kl13.00. Vi inviterer da alle føresteårsstudenter som har matematikk på timeplanen, i tillegg fyller vi opp med noen klasser fra Videregående på skolene som ligger i nærhet til UiA. Foredragene varer ca 1 time.
Vi har kalt disse foredragene «MatRIC Open Lecture».
Vi vil gjerne invitere deg til å holde forelesningen i år.  Bloggen din viser at du fokuserer på statistikk og vi vil gjerne at du snakker om det. Vi håper du takker ja!

Så klart jeg takket ja! Kjempegøy! Jeg tenkte litt på det der med å hoppe etter Wirkola, så mange flotte foredragsholdere som de har hatt før meg. Men så tenkte jeg at «hah – ingen av dem strikker det de snakker om!», så dette skal nok gå bra.

Nå har jeg snakket med MatRIC på telefon også, og makan til lettvint organisering tror jeg knapt jeg har vært borti. Dette blir ikke bare garantert gøy, det blir garantert hyggelig også. Og se, så fin flyer de har laget:

Strikk gjerne innom hvis du er på de trakter om to uker!