Hei Tromsø!

Godt å se deg igjen! 

Lenge før trost og sisik, gjøk og stær flyr nordover med våren, flyr Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelses utsendte nordover med kofferten full av statistikk.

I morgen vil kursdeltakere på Universitetssykehuset Nordnorge få hver sin konvolutt med statistisk informasjon som de skal lære seg å tolke i løpet av et todagers kurs. Nå skal jeg gjøre inspirasjonen fra universitetspedagogikk-kurset til virkelighet, og det betyr betydelig mer aktiv deltakelse fra kursdeltakerne. Vi har nemlig lært på kurset at vi må dreie fokuset fra undervisning til læring, og at aktivisering av elever/studenter/kursdeltakere er det viktigste virkemiddelet. Det er ganske opplagt, men allikevel viktig å bli minnet på. Så får jeg se i morgen om det lykkes så bra som jeg håper og tror. Undervisning er en utømmelig kilde til inspirasjon, energi og nye måter å oppdage verden på. Elsker det!

Stairs and stripes på Gardermoen

Jeg har hatt todagerskurs i Tromsø før, og vet hvor stort behov man har for å slappe av når man har undervist en hel dag, så jeg har tatt inn på et hotell med stek-din-egen-vaffel-buffet om ettermiddagen. Dermed kan jeg sitte i fred og ro i en nesten tom spisesal, med strikketøy, en bolle røre og et fresende vaffeljern helt for meg selv. Kanskje stikker jeg ut en tur med kamera, kanskje tar jeg en tur på Mammutsalginnspurt og handler en bunke strikkebøker (som i fjor), og kanskje får jeg se nordlys (som i fjor). Gleder meg! Til alt!

Konvoluttene er klare, og det første ermet på Ingeborgs genser er påbegynt. Dagen er i rute i det den avsluttes.

2 kommentarer til «Hei Tromsø!»

  1. På vei fra din forelesning i dag møtte jeg et par medisinstudenter som jeg kjente. Jeg fortalte at jeg hadde vært på et morsomt kurs i statistikk og de så mildest talt himmelfalne ut! Går det an? Ja, faktisk! Bonus var noen pedagogiske poeng som jeg skal ta med meg i egen undervisning. Tusen takk for et svært inspirerende og lærerikt kurs med flott pedagogisk opplegg. Jeg var bare bitte litt trett etter lunsj og det gikk veldig fort over. Håper vaflene smakte og at du kom deg vel hjem til Oslo. Og det var faktisk en strime av Nordlys i går kveld!
    Hilsen Nina

    1. Så hyggelig, Nina! Tusen takk! Dere var også en kjempefin gruppe å møte, så engasjert og positive. Jeg storkoste meg. Vi får satse på å sees igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *