Pang-klæsj, der var høstsemestert i gang, gitt! Velkommen til gamle og nye lesere, her skal det bli samstrikk av normalfordelingsskjerf!

Normalfordelingsskjerfet har nærmest blitt varemerket til Statistrikk, så det er gøy at så mange har meldt sin interesse for det. Ganske mange av de mange har spurt om garn, så det er på sin plass med en kommentar til det.

#normalfordelingsskjerf eller #normalfordelingskjerf på Instagram

Forberedelser er nøkkelen til suksess både i forskningsverdenen og i håndarbeidsverdenen. Vi må ha nok garn og store nok studier.

Jeg har strikket flere skjerf tidligere, og både Hverdags-alpakka, Sterk, Arwetta, håndspunnet angora/grå trønder, og gressgrønn Sølje med Bling, og alt  fungerer flott. Hvis du bruker Sterk eller et garn med lignende tykkelse og pinne 4, blir skjerfet ca 150 cm langt (akkurat passe).

Strikker du med tynnere garn/tynnere pinner (for eksempel Arwetta), blir det litt mindre,

og med tykkere garn og pinner blir det litt større.

Selv om jeg har strikket flere varianter av normalfordelingsskjerfet tidligere, er det fortsatt en viktig variant jeg ikke har strikket, og det er den vi skal slenge rundt halsen i høst. Til denne varianten, hvis du planlegger å bruke pinne 4 og et garn som ligner i tykkelse på Sterk, trenger du en liten rest av den ene fargen, 50 g av farge nr 2, og 100 g av farge tre, tror jeg.

Her er noen garnfargebilder til inspirasjon:

Plantefarget ull fra Finland. Anbefales på det sterkeste!

Håndklippet og håndspunnet angora med gulltråd, fra Annas angora. Sjekk det ut.

Refleksgarn fra Gjestal, kjøpt på Coop.

Jeg har tenkt å bruke tykt refleksgarn og pinne 6 denne gangen, og beregner 50+100+100 for å være helt sikker, har jeg skrevet til flere på Facebook.

Så tjuvstartet jeg med refleksgarnet mitt fra Coop, og har nå allerede funnet ut at jeg har beregnet for lite garn, haha! Dessuten kommer skjerfet til å bli kjempestort! (Story of my life.) Men hvis du også synes det er en god idé med reflekterende normalfordeling, beregn 50+150 (kanskje 200?) + 250 300 450 (! I allverden, så lite drøyt dette garnet er! Og så digert det blir!). Jeg oppdaterer hvis jeg ser at det går mer!

På gjensyn på lørdag!