Hva veier en genser?

Bålsjefen i hjemmestrikket genser. Den veier nesten en kilo. Bålsjefen spiser store mengder pølser og Kvikk Lunsj for å kompensere for all energien hun må bruke for å ha den på seg.

Alle som har gått fra hytte til hytte på fjellet vet at hvert gram i sekken teller. Derfor kjøper vi den letteste soveposen, veier og pakker den letteste termosen, den letteste (ikke lettlesteste) boka, buksa og genseren.

Garn måles også i gram. (T.o. for dere som ikke strikker. Et standard garnnøste veier 50 gram.)

En hel kasse med 50-grams garnnøster.

Ergo ser jeg ingen grunn til ikke å måle hjemmestrikkede gensere i gram. Så: Hva veier en hjemmestrikket genser? Hvilken er smartest å bære med seg fra hytte til hytte?, og hvor mye garn kan jeg forvente at jeg trenger for å strikke en selv?

Jeg bruker selvsagt tallforteller-appen nok en gang. Har du ikke lastet den ned ennå? Den ligger og venter på deg på Play Store eller App Store, og er fortsatt gratis.

Aller først dykker jeg inn i mitt eget og eldstedattera sine klesskap og henter frem de håndstrikkede skattene:

, og så er det bare å ta frem kjøkkenvekta og sette i gang.

Noen vil nå kanskje tenke at -Duverden, det der var jammen mye styr for å finne ut noe du kunne funnet ut ved å sjekke noen oppskrifter på nettet, og det har dere forsåvidt rett i. Men dette er morsommere. Her er appskriften:

Bingo! Jeg synes dette var en aldeles lekker brun fordeling. Obs, hvis du vil ha en forklaring på hva et boksplott er, finner du det her.

Det viser seg altså at jeg må regne med å bære med meg over en halv kilo ull i sekken hvis jeg skal ha med meg en hjemmestrikket genser fra hytte til hytte. Eller frem og tilbake fra jobb. Det er styrketrening bare å ha på seg ullklær, faktisk. Tips: Den som vil svette skikkelig kan ta på seg flere lag med hjemmestrikkede ullgensere.

Og siden halvparten av genserne mine veide mellom 483 og 653 gram, burde det ofte være nok å kjøpe 650 g garn for å få nok til en genser i størrelse M. Greit å ha i bakhodet for oss som regelmessig går amok på garnsalg og typisk ender opp med fire nøster av hver type garn. Det holder altså ikke til en genser. (Vi vet det jo egentlig, men gjør det allikevel.) Neste gang, dere! Neste gang er det heldige tallet 13.

Treningsprogram: Ta ti knebøy hver dag med en genser i hver hånd. Øk med en genser hver uke for å få opp varmen.