Tall forteller-prosjektet har en lekker logo. Den har det blitt veske av.

Kristoffer og Morten på Go!Electra var gutta som implementerte tallforteller-appen for oss. Og designer Katinka Jørgensen på samme sted stod ikke bare for omslaget til boka, men også design av appen og logoen. Vi hadde flere runder med idéer til logoen før vi landet på en megafon som spruter ut et søylediagram. Jeg synes fortsatt den er kjempelekker.

Det var derfor ikke vanskelig å velge logoen som utgangspunkt for et statistrikkeprosjekt.

Siden et av prosjektene i boka er geriljastatistikk i fruktdisken på nærbutikken, tenkte jeg det ville være praktisk med en frekk liten veske av typen clutch, som man kan smugle med seg en kjøkkenvekt i. Som tenkt, så lagd:

Jeg bestemte meg for å hekle med tykt, glatt garn og tynn heklekrok, så den skulle bli litt stivt, omtrent som i dette armbåndet.

Fargene på veska er så nært fargene i appen som jeg klarte å komme, med utgangspunkt i garn fra 2ving Garn og Strikk på Nesodden (Tove på 2ving er alltid behjelpelig), glidelås fra Sømsenteret i Oslo (jeg ville i utgangspunktet ha et litt grovere og mørkere oransje glidelås, men nå er jeg veldig fornøyd, for oransjefargen skriker litt, og det er bra!), og perler fra Panduro.

Størrelsen måtte tilpasses den flate kjøkkenvekta jeg har, og det var selvsagt en fordel at det akkurat er plass til et eksemplar av boka i veska.

Nå gjenstår det bare å iføre seg høye hæler, damete antrekk, ta clutchen under armen så elegant som mulig, og innta fruktavdelingen in disguise. Fruktstatistikk til folket!