Disse ble først publisert på Valentinsdagen. Men på samme måte som matvanene mellom jul og nyttår betyr mindre for helsa di enn det du spiser mellom nyttår og jul, er det ikke det du gjør Valentinsdagene som betyr mest, men det du gjør mellom Valentinsdagene. Nå har du ca 360 dager på å overøse den eller dem du er glad i med kjærlighet og roser. Det er litt i overkant, sier du? Niks. Kjærlighet og roser blir det aldri for mye av.

(Og disse rosene er så lettvinte at du faktisk kan lage en hver dag hvis det trengs.)

De første rosene jeg heklet, lagde jeg for mange år siden etter en oppskrift fra den lekre håndarbeidsbloggen Olavas verden. Den rotet jeg bort (både oppskriften og linken til bloggen), og da jeg for en stund siden prøvde å hekle etter hukommelsen (før jeg fant igjen linken til bloggen), ble rosene ikke helt like. Du får velge selv, eller la deg inspirere til å lage din egen oppskrift. Her er min, og som vanlig er det bare å dele i vei, så lenge du oppgir hvor den kommer fra:

Legg opp 47 lm.

1. omg: 1 st i 5. lm. *Hopp over 2 lm, deretter (i 3. lm) 2 lm + 1 st i samme m* Gjenta fra *-* ut raden.

2. omg: 2 lm (tilsvarer 1 st) + 1 st + 2 lm + 2 st i første lm-bue. 1 fm mellom de to første lm-buene. Fortsett ut om med 2 st + 2 lm + 2 st i hver lm-bue, og 1 fm mellom hver lm-bue.

3. omg: 7 st i hver lm-bue og 1 fm mellom hver lm-bue.

Rull sammen rosa, sy den godt sammen i bunnen og fest trådene.

Remonterende roser. (Knis.)

I neste innlegg får du stilk-tips.