Langstilkede roser er like hyggelig å gi bort som å få. Også når de er ulne.

Her er tre langstilkede varianter til inspirasjon for den som har heklet roser, for eksempel etter denne oppskriften.

Den røde bursdagsrosen hadde stilk av rogn. Da den ble satt i vann fikk den etter hvert små, roseaktige rognebærblader. Heldigvis fikk jeg dette bildet av Tor, så jeg selv kunne se hvor kledelig det var. Rogn er herved anbefalt som stilk!

Har man ikke rogn for hånden, for eksempel hvis man sitter på kontoret etter Martes disputas og sprenghekler en rose i presang til doktoranden på middagen som begyner om så kort tid at man må ta taxi for å rekke det, blir det stilk fra hekken utenfor, uansett hva slags hekk det er:

PS: Boka anbefales også!

Noen ganger kan til og med grillpinner fra KIWI gjøre nytten. Men da må man først skjære noen hakk i pinnen der rosen skal festes, så den ikke sklir av. Her har jeg også trædd på perler på tråden før jeg heklet siste omgang. Resultatet ble en rose med duggdråper i anledning Rezas disputas:

God heklehelg!