Det er en ære og et privilegium å overlate blogg-mikrofonstativet til engasjerte og kunnskapsrike strikkekolleger.

Kjersti var første gjesteblogger på Statistrikk – med stor suksess! Du kan lese hennes innlegg om SSB her, og om mormorens 99 heklede sengetepper her.

I uka som kommer overlater jeg tastatur og pinner til Grete Seland, og nå er det bibliotekfag som er temaet. Etter forrige statistrikketreff på Realfagsbiblioteket ble Grete og jeg strikkende og snakke. Det viste seg at bibliotekaren og statistikeren strikket nesten likt: Jeg strikker statistikk. Grete strikker bibliotek.

Grete strikker altså ikke bøker og hyller og sånn, men strikkeprosjektene hennes er inspirert av det hun jobber med. Hun skriver selv: Mitt fagområde er bibliotek- og informasjonsvitenskap. I bunn og grunn er jeg opptatt av at studenter skal finne den informasjonen de trenger. 

Her er Grete og jeg på foto-oppdrag på Blindern for å dokumentere de lekre designene hennes.

Epler fulle av kunnskap. Kom og spis, kom og spis…

Kos dere med strikkotek de nærmeste dagene!