I fjor strikket jeg norsk påskeferiestatistikk.

En myk, litt upraktisk (men pen) påskeduk i farger inspirert av middelhavet og norsk senvinter.

I følge informasjonen jeg da hadde tilgjengelig, oppholdt fire av fem nordmenn seg i Norge i påskeferien. Et kakediagram over denne statistikken ble en myk påskeduk (evt. røyketeppe) i dobbel alpakkatråd som du kan lese om her, og finne oppskrift til her.

Påskeferie i Norge. Hvis du synes disse fargene er mer påskenorsk, er det bare å velge dem i stedet.

Men nå har det kommet nye tall! I følge en rykende fersk artikkel i e24, er det i år 25% som reiser til utlandet, og 3 av 4 velger å feriere i Norge. Ånei! Duken/teppet eller hva-det-nå-er, er utdatert! Men etter alt jeg i fjor strikket et nær 70 cm bredt kakediagram og festet 154 tråder, er jeg rett og slett ferdig med påskestatistrikken i duk/teppeversjon for en god stund. Så da ble det gryteklut i stedet! Den ser slik ut:

25% sydenrosa og 75% påskegult.

Mer i morgen. Nå må jeg spille yatzy og spise marsipan!