Vi har kommet til ellevte dag i samstrikkingsprosjektet. 

På vei ned fra Svarthaugen en strålende oktoberdag i uke 42: -Det treet trenger en kos!
Høstferie med entusiastiske barn er fantastisk.

Dagens etter trekosingen bedrev vi utendørs popcornpopping (anbefales), og nå har jeg oversatt høstferiestemningen til garnsk på følgende måte:

Om teppedesign

Etter hvert som jeg har strikket dette teppet har jeg slått meg mer og mer løs med farge- og garnblandingen i stripene. Høstfargeblandingen tok helt av (prøv selv, det er kjempegøy!), og jeg sitter igjen med ikke mindre enn 32 tråder som må festes bare for oktober.

Men det er ikke bare fargene som har modnet. Måten teppet er konstruert på har gjennomgått enda større forandringer siden det første teppet i fjor.

I versjon 1.0 strikket jeg bare søylene først. Hvis neste søyle var kortere enn den jeg akkurat hadde strikket, satte jeg de ekstra maskene på tråd. Og når neste søyle var lengre, la jeg opp flere masker.

(Bildekvaliteten var vel heller ikke noe å rope hurra for…)
Så strikket jeg det grå partiet til slutt, med mye fikling, opp-plukking av masker etc. (Ikke rart jeg ikke klarte å skrive ned oppskriften.)

I neste teppe (versjon 2.0) var jeg lurere. Da strikket jeg toppen av teppet underveis (som i samstrikkprosjektet). Men i motsetning til nå hvor vi strikker bunnfargen i vrangstrikk fra vrangsiden, ble forrige versjon strikket fra rettsiden, med ny tråd for hver søyle. Dermed ble det mye flytting av masker frem og tilbake for å få det til å stemme, mange tråder å feste, og heller ikke særlig lett å skrive ned oppskriften.

Nå som vi strikker søylene fra den ene siden og bunnfargen fra den andre siden, går det nærmest smertefritt. Selv om jeg gruer meg litt til å feste alle trådene (alltid!), gleder jeg meg også til å bli ferdig med teppet, så jeg kan få gitt det til de vordende foreldrene.

Nå er det altså bare to måneder igjen av statistrikken, to uker til termin, og to dager igjen av samstrikkingen.

Gå til oppskrift.