Neste torsdag klokka fem er det statistrikketreff på Realfagsbiblioteket, og som vanlig skal Maria lage plakat. 

Maria er Astromaria, altså Maria Hammerstøm som jeg tidligere har parallellblogget med:

Grytekluter som viser universets sammensetning i dag og for 13,7 milliarder år siden.

Hvis du har lest innlegget om univers-gryteklutene, vet du allerede at Maria er blogger, astrofysiker og grafisk designer. Alle de tre statistrikketreffene jeg har hatt på Blindern tidligere har hatt lekre plakater designet av Maria. (Og jeg har selvsagt stjålet en hver gang jeg har dratt hjem.)

Bildene til plakatene er det min studievenninne Lene M Linnerud som har tatt, og det har gjort arbeidet til Maria mye lettere.

Denne gangen har det imidlertid vært så travelt at jeg ikke har rukket å ha fotosession med Lene. Derfor sendte jeg Maria det «beste jeg fant», som var et bilde jeg tok på kjøkkenet for et år siden, med mobilkameraet. Kremt: Ja, ja, ja, jeg vet det! Her har jeg en proff designer på laget, og så sender jeg dette… Men selvinnsikten druknet i forelesningsforberedelser, og jeg glemte det pinlige like fort som jeg trykket send.

Gjenskinn i bordet, anyone?

Dagen etter: *pling*! (Mail fra Maria.)

-Jeg har fått skisset på plakat nå og diskutert litt med de andre. Vi lurer på om du kan ta et nytt bilde av motivet du sendte oss? Gjerne et bilde som har mye mer luft rundt motivet og på en overflate som ikke gir gjenskinn? Kanskje en lysere bakgrunn også? Bildene på de forrige plakatene var så luftige og rene med lys bakgrunn og mye luft rundt, mens det nye bildet blir litt veldig «tett på», så plakaten blir ikke like harmonisk og fin som tidligere.

Haha! Så mye for hastverksarbeid!

I går måtte jeg derfor svinge meg rundt i restene av dagslys like før middag. Flaskebekk brygge ble åstedet. Hva synes dere – litt bedre enn kjøkkenbildet, eller hva?

Hvilket bilde vi velger til plakaten vil dere snart få vite. Og hva i all verden det er jeg har strikket, det får dere vite neste torsdag.

Oi, plakaten er allerede klar! Og her er arrangementet, fiks ferdig til påmelding på Realfagsbibliotekets sider.