Javisst, det er det det heter når ekte bloggere har vært med på viktige arrangementer, moteuker og sånt, eller hatt fotosession for eksempel med ett fashion magasin,* og blogger om det «mens det foregår». 

(*Javisst er det feil å bruke «ett» her, det er klønete å blande norske og engelske ord det er en orddelingsfeil i slutten av setningen, men hvis jeg først skal snakke bloggsk, ville jeg gjøre det ordentlig, i hvert fall i ingressen.) 

På søndag var jeg nemlig på fotosession jeg også, og nå kan også jeg fortelle fra behind the scenes. Målet var å dokumentere verdens største scrabblesjal (som du kan lese bakgrunnen for her og finne oppskrift til her).

Både løsvipper, extensions og generell forberedelse glimret med sitt fravær, men til gjengjeld var det fint vær, så da var det bare å smi. Fotografen var min syttenårige datter, og locations var foran og bak huset, så hun kunne fyre i peisen mens hun tok bilder.

Det tok sikkert et kvarter før jeg hadde funnet ut hva jeg skulle ha på og med meg, og ytterligere noen minutter før jeg fikk forsert den rimete skråningen på baksiden, i danseglatte lakksko fra London, ullbukse fra Paris, hjemmestrikkede Hadelandsvotter (takk, svigermor!), og verdens største scrabblesjal over skuldrene. Og mens jeg danderte et fingert parti enmanns-Scrabble nede i underskogen i fire minusgrader uten votter, sto fotografen oppe i stuevinduet og ropte instruksjoner. Det er ikke så lett å bli tatt bilder av, det vil jeg bare ha sagt. Til slutt klarte ikke fotografen å dy seg, og ropte ned fra stua: -DU HAR IKKE GÅTT PÅ MODELLSKOLE, AKKURAT! NO OFFENCE!

Hæ? Hva mener hun?

Alle foto: Ingeborg Frey Frøslie