-Gå hjem og sjekk om lyspærene der du bor har Weibullfordelte levetider! 

Denne oppgaven var i sin absurditet en av favorittoppgavene mine da jeg studerte statistikk. Jeg kan huske at jeg fniste godt av den, men er mer usikker på om jeg faktisk gjorde et forsøk på å løse den. Det kan jeg i så fall angre på, for nå trenger jeg Weibullfordelingen. Derfor sitter jeg her og leser og plotter til den store gullmedalje. Formlene ser sånn ut,

… og plotter du mange varianter av den (for ulike verdier av a), ser det sånn ut:  (Kontorkamerat Sølvi har valgt sin favoritt. Først gløttet hun kjapt bort på formlene. Så pekte hun på pc-skjermen der Weibullfordelinger i ROGGBIF lyste mot oss:
-Jeg går for *den*!!) 

Antakelig må jeg strikke Weibullskjerf før jeg blir like fortrolig med Weibullfordelingen(e) som med normalfordelingen. Men med så mange herlige Weibullske valgmuligheter: hvilken skal jeg i så fall velge?