Og ikke hvilken som helst poncho heller, men selveste kikhostevaksinedekningsponchoen!

Dagens antrekk: Poncho fra Statistrikk, pulsvanter fra Oleanna.

Det her, det er et statement-plagg. Du trodde kanskje at statement-plagg handlet om store øredobber eller en strømpebukse i en knæsj farge?

Jeg legger mer i det enn som så. Plagget mitt har jeg designet selv, jeg har selv strikket hver eneste maske, og jeg har sterke meninger om temaet plagget illustrerer.

Denne ponchoen viser nemlig hva som er kritisk kikhostevaksinedekning i en befolkning for at den samme befolkningen skal unngå epidemier av kikhoste. Det er 82%. Detaljene kan du lese her, og oppskriften finner du her.

Foto: Lene M Linnerud

Nå som mange går rundt og hoster i kulda kan vi være takknemlige for den forbedringen vi har fått i folkehelsa takket være blant annet vaksiner. Og er det mer enn ti år siden du tok kikhostevaksine sist, bør du vurdere påfyll, se her.