I går troppet jeg opp i Realfagsbiblioteket 08.45 for å gjøre meg klar til direktesendt populærvitenskapelig radio. 

Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Abels tårn med Torkild Jemterud er på toppen av yndlingsradioprogramlista mi, sammen med Ekko. Dette var så gøy! Litt spennende er det selvsagt når du skal snakke uten manus og på direkten, men det er også en del av moroa.

Jeg fikk gleden av å svare på om det er noe i utsagnet Kald vinter gir varm sommer, hvilken drikke jeg ville anbefalt til dovendyr, og komme med vitenskapelige argumenter for hva som er det sterke kjønn.

Dette kunne vært nevnt i denne saken, men i stedet fokuserte vi på hvilke vintyper man finner på polet, og sammenhengen mellom det og hjertehelse.

I tillegg hadde astrofysiker Jostein Riiser Kristiansen et godt og utfyllende svar på om det er mulig å spise et sort hull, og forsker Einar Risvik fortalte hva man må gjøre for å lage en saftig meitemarkburger. Hoho, dette var skikkelig stas! Du kan høre hele programmet på podcast her.

Og ikke nok med det: I timen etter direktesendingen gjorde vi også opptak til neste ukes Abels tårn, fortsatt med publikum og vaffelservering i Realfagsbiblioteket.

Jostein forbereder en sak til neste ukes sending.

Luene jeg sprengstrikket på torsdag blir presentert da. Hvis du vil være sikker på å få med deg fremtidig moro fra Abels tårn, kan du abonnere på podcasten. God fornøyelse!