gårsdagens statistrikketreffVærbitt var det flere som etterlyste samstrikk av normalfordelingsskjerf, og det synes jeg er superhyggelig!

Jeg arrangerte en sånn samstrikk på sensommeren i år, men det er sikkert noen som gikk glipp av det da, eller som synes det passer bedre å strikke et varmt skjerf nå i november. Nå har dere sjansen igjen. Jeg tillater meg å gjenbruke innleggene fra da.

Samstrikken fungerer slik: Jeg legger ut en bit av oppskriften sammen med litt fakta om normalfordelingen hver dag, og så strikker vi i parallell.

Jeg regner med at mange av dere allerede har rikelig med garn, så i dag legger jeg ut lenker til to innlegg:
Dette som handler om garnvalg, og
dette som viser første del av oppskriften.

Det lilla skjerfet i toppbildet strikket jeg etter at samstrikken var ferdig, og det er blitt et av favorittskjerfene mine. Det er strikket på p 4 i dobbel tråd kidsilk Erle fra Dale, er 178 cm langt og veier bare 119 g. Hvis du vil strikke et sånt, trenger du et nøste grått (farge 3502, Lys grå), ett nøste lynglilla (farge 9037, Mørk syrin) og to nøster fiolett (farge 4845, Mørk lilla). Strikkefasthet: 17 riller = 10 cm, 18-19 masker = 10 cm. Oppskriften er den samme som i innlegget jeg nettopp lenket til.

Jeg må strikke en vulvavott før jeg kaster meg på, men satser på å ta dere igjen til helga!