Mandag 17.– tirsdag 18. juni (fra lunsj til lunsj) arrangeres kurset «Visual communication of statistics» på Sola standhotell, i forbindelse med det 20. norske statistikermøtet. Jeg er kursansvarlig, og så langt har jeg fått med meg alle de foredragsholderne jeg ønsker!

Kollega Jo Røislien setter TV-prosjektene sine på pause noen timer og iler til Stavanger, grafisk designer Tom Gabriel Johansen river seg løs fra arbeidet med den internasjonale klimarapporten og blir med tidlig tirsdag morgen, og kunstner Hege Tapio kunne brukt sitt eget drivstoff til å komme seg til Sola, siden hun bor i området.

Jo og jeg har klekket ymse kursplaner over ymse kaffekopper. Foto: K Moe
Tom har blant annet jobbet med visualisering av tall i NRK. Se eksempler på det her.
Hege forteller om prosjektet Humanfuel på arrangementet Thinking through matter (I regi av Norsk Bioart-arena på Vitenparken i Ås). Noen selfie med Hege ble det ikke, for jeg måtte løpe til forelesning. Men i juni får jeg en ny mulighet.

Dette blir så bra! Og ennå er det noen overraskelser på foredragsfronten. Nå venter jeg spent på de siste.

Påmeldingen er god, men vi har fortsatt plass til noen flere, og utvider derfor påmeldingsfristen til 10. mai. Velkommen til alle interesserte!

Kurset vil bli holdt på engelsk.

Abstract
In an increasingly visually oriented world, good visualisations of quantitative information is crucial for the communication of knowledge and research. In this course we will cover a wide spectrum of topics – and provide hands-on tips.

Monday will focus on visualisation initiated by people from within the statistical community, i.e. the numerically literate. This includes the use of visualisation in research, in education, and when communicating statistics to the general population.

Tuesday will be devoted to visualisation of statistics initiated by people outside the statistical community. How do the media handle quantitative information? What about activists? Artists? The advertising industry? How does our own scientific field look through the glasses of others?

Speakers include Jo Røislien, graphical designer Tom Gabriel Johansen and artist Hege Tapio. Other speakers will be announced later.