I går fikk jeg en usedvanlig strikke-lenke fra Tor. Den handler om estiske Valtrik Pihl som strikker verdens største flagg.

Det skal bli en 160 kvadratmeter stor versjon av det estiske flagget. Altså: 53,3 kvadratmeter med ensfarget blå glattstrikk. 53,3 kvadratmeter med svart. Og 53,3 kvadratmeter med hvitt. Jeg kjente det krible nedover ryggen av rastløshet bare av å lese om det:

An Estonian man is knitting the world’s largest flag for the country’s centenary


«Det er så koselig å strikke», liksom. Nei. koselig er det ikke.

Dessuten må det da vel sige noe aldeles forferdelig? Det kan da vel aldri heises opp, med mindre det toves kraftig i verdens største vaskemaskin. (Og da kan det hende at det bare blir verdens nest største flagg.)

Hvis dette derimot vekket konkurranseinstinktet i deg, kan du jo satse på et 250 kvadratmetets stort norsk flagg av bestemorsruter til 250-årsjubileet for Grunnloven i 2064.

DSC_0632

Internasjonalt bestemorsflagg. Kalles også oldemorsflagg.

Hvis du som meg (og Tor) synes dette høres i overkant ensformig ut, anbefaler jeg at du i stedet rydder plass i kalenderen, bokhylla og garnkurven til et prosjekt fra Tors strikkebok, Strikk til mannen, som kommer ut på Kagge forlag i høst.

Strikk til mannen Plagg

Plagg, ikke flagg. Fra «Strikk til mannen». Foto: Tor Tveite

Inntil videre: Ha en god flaggdag!