Jeg har en veneflon-date med disse muntre damene på fredag.

Hva en veneflon er? Det er en sånn, som blant annet gjør det enkelt å ta gjentatte blodprøver:

Det stemmer: Dette er slett ikke et bilde av en veneflon (en dings med nål på som skal stikkes inn i en blodåre og teipes fast på huden), men derimot en lekker, blodrød blomkarse. Urk, de bildene jeg fant på nettet da jeg googlet veneflon gjør at jeg angrer litt på dette påfunnet. Akkurat nå er jeg litt kvalm, faktisk. Jeg får snu meg bort mens Kari stikker etter blod på fredag, og satse på at det ser verre ut på bilder enn det oppleves.

Dessuten viser det seg at det slett ikke heter veneflon: det heter faktisk perifert venekateter. (Dette kan du lese mer om her i språkspalten i Tidsskrift for Den norske legeforening.)

Om jeg er syk? Neida! Absolutt ikke! Jeg har bare tenkt å strikke genser av min egen blodsukkerregulering. Og til det designet jeg har planlagt trenger jeg blodsukkermålinger hvert femte minutt i tre timer. Siden det frister lite å stikke meg selv til blods hver gang, sier jeg ja takk til veneflon – unnskyld –  perifert venekateter! (Etter å ha sett alle de ekle bildene er jeg imidlertid litt usikker på denne avgjørelsen.)

Men jeg er sikker på dette: Dere skal få utførlig beskrivelse av designprosessen underveis!